Unbreakable Bach 033 Onderdeel van Bach to the Future 2, een samenwerkingsproject tussen Flint en de Veerensmederij

Heb je ook wel eens ruzie met je broer of zus? Familieruzie is al eeuwen inspiratie voor vele boeiende verhalen. De dansers van Unbreakable Crew halen in hun gloednieuwe en eigentijdse voorstelling een eeuwenoud verhaal naar het hier en nu. Elf broers kunnen hun halfbroer Jozef niet uitstaan, omdat hun vader hem steeds voortrekt. Met een list wordt hij als slaaf afgevoerd en de broers vertellen hun vader dat zijn oogappel dood is.

In het buitenland klimt Jozef op tot een machtig persoon. Als hij na jaren weer oog in oog komt met zijn broers, wordt hun familieband op de proef gesteld. Zorg dus dat je het altijd weer goed maakt na een ruzie, want je weet nooit wanneer je je broer of zus nog nodig hebt.

Het verhaal wordt verteld door Benja, gespeeld door Daantje Idelenburg, de dansers van Unbreakable Crew onder leiding van Cody Loog (dansgroep van A-Dance uit Amersfoort) vertolken de halfbroers van Jozef. Een korte, maar indrukwekkende voorstelling op de muziek van Bach, gespeeld door celliste Esther Iglesias en de elektronische muziek van Roel Slootman.

Unbreakable Bach 033 is onderdeel van Bach to the Future 2, een samenwerkingsproject tussen Flint en de Veerensmederij. Dit project is mogelijk gemaakt door projectsubsidie van de gemeente Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *